There was an error in this gadget

Saturday, July 20, 2013

Ramadhan di Kuantan ^_^

Bismillahirrahmairrahim..

Assalamualaikum para pembaca yang comel sekalian ^_^

Salam Ramadhan!

Alhamdulillah, Allah izinkan kita bernafas lagi pada hari ini, menghirup udara kurniaan Allah, dan menikmati bulan Ramadhan lagi pada tahun ini.


Bulan yang penuh barakah, dan bulan yang mana kita perlu manfaatkan sebaik mungkin untuk mengutip sebanyak pahala yang mungkin.


Ramadhan Karim!

Allahu Akram!

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah ^_^



_____________________________

Setahun yang lalu...













__________________________________



Ramadhan di Kuantan ^_^

Pertama kali meraikan Ramadhan di luar Selangor tanpa ayah dan mama. huhu. Ayat macam anak manja je, haha. Ok, Aimi, matang sikit, yosh!

Apa yang kujangkakan sebelum ini ternyata sangat berbeza dengan realitinya. Dalam post saya sebelum ini, kafe ditutup, kami kelaparan, dan sebagainya. hoho. Itu sebenarnya hiperbola je :-p

Kafe memang ditutup.
UIA sememangnya sunyi.
Tetapi alhamdulillah setakat ini rezeki kami sangat murah sewaktu berbuka dan bersahur. 
Malahan ada kalanya berlebihan makanan kami!
Di masjid terdapat juadah berbuka percuma (siapa cepat dia dapat)
Dan terdapat seorang makcik yang sanggup menerima tempahan dan menghantar makanan kepada kami di mahallah untuk berbuka.
Ada juga makcik yang sanggup menghantar makanan sahur!
Bagi yang berkereta atau mempunyai sahabat yang berkereta pula, boleh menjenguk bazar Ramadhan di luar sekiranya inginkan selera berlainan. 
Illegal sebenarnya bawak kereta ni, tapi nak buat macam mana. Jaringan pengangkutan di Kuantan boleh dikatakan agak kurang maju. Kalau tiada kereta, memang sangkutlah kami di sini. Jadi zombie menghadap buku hari-hari. 

Alhamdulillah x3

YaAllah, terlalu banyak nikmat yang Kau berikan YaAllah!

Terima kasih dan syabas kepada Biro Welfare batch kami yang menjayakan khidmat penghantaran ini. Yang meminta pertolongan daripada makcik untuk menghantar makanan.


Tarawikh pula di MASJID PUTIH! Masjid yang tesergam indah..Kalau buat majlis akad nikah kat sini pun best jugak =p




Berhadapan dengan masjid putih terdapat sebuah hospital yang sedang dibangunkan, insyaAllah akan mula beroperasi 2016 nanti (tak taulah sempat merasa ke tak.huhu)

Sekian =)

Wallahualam

Aimi liyana,
20 Julai 2013, Sabtu, 6.12pm,
Ampang, Selangor





kenali musafir ini~

Nur Aimi Liyana Bt Hambali~
9September 1992~Ampang, Selangor
UIA (Medic)
Tadika Permata > SK Lembah Keramat > SMK Lembah Keramat > CFS IIUM PJ > UIA Kuantan *insyaAllah*
~IKRAM, alhamdulillah~