There was an error in this gadget

Saturday, May 29, 2010

perbualan itu

malam itu

malam pertama ku borak2 ngan roomates ku, kitorang cerita hantu n macam2 laa......sesekali kitorang ketawa................

nada dgn loyar buruknye............

hamizah dgn kesempoiannye.......


terase mesra lak..................aku mula sayang korang......................

tapi, still, xlupe jugak, abisibs, FRENZ EVA!:)

malam pertama itu

malam pertama?

malam ape tu??












hisyh, jgn otak kuning ok, maksud aku, MALAM PERTAMA di UIAM

malam tu, pukul 11 aku dah masuk dalam selimut, tapi rasenye kul 12lebih camtu baru tidur...
golek............golek..........................golek..............................
nasib baik xjadi ayam golek, kalau x, xdpt la aku tulis blog malam ni,:D


nak tidur tu, teringat mama..............................teringat ayah......................................especially mama yang melambai2 aku petang tu mase hantar aku.......................................ayah lak.....................yang telah spend 1000++ sempena nak masuk uni ni......................................xcampur lagi yuran uia, 550.......................terima kasih ayah! insyaAllah, emi blaja rajin2 (haha, yeye je,:p)...............................teringat gak ayah yang dengan muka bangganye mengHUHA2

"aimi dapat pergigian uia..."

besarnye harapan ayah........................rase sebak lak...............................mama yang cium aku sebelum aku pegi uiam..............................sebak....................sebak..............................aku sayang mama n ayah............................betullah, bila berjauhan baru terse kehangatan kasih sayang......................insyaAllah, aku akan cuba sebaik mungkin!

roomates ku pulak...................................masing2 dengan hp mereka.........................bosannye.....................................huhu...................................

Wednesday, May 12, 2010

ujian Allah itu indah


ape benda tu ehh??
tula lesen P.......alhamdulillah aku dh dpt lesen P!!!!
special thanks to mama, ayah yg membayar driving fee n duit ulangan ujian....:)
jutaan mekaseh jugak buat cikguku tersayang (yeke? bodek2!) yang mengajarku dari A smpi Z...dari mula aku xtau nak start enjin n enjin asyik mati je, smpi la skrg aku dh jd pemandu profesional (yeke? heheh..:D)....mekaseh cikguuu......asyik ucap terima kasih je, die bukannye bace blog ni punn!
untuk dpt lesen P ni, byk onak ranjau dan lautan api yg aku tempuhi (haha, ayat sastera beb!)
antara cabarannye:
  • hari nak amik ujian komputer tu, ic lak hilang...sebenarnye dah lame hilang, tp xbuat yg baru lg...asyik tangguh je...so aku pun xblh amik ujian komputer...huhu...:(
  • next ujian lak, dah dtg, make-up, comel2 (heheh,:D), TETIBE ABG YG BWK AKU TU KATE NAME AKU XDE DLM LIST...MMG AGAK panas laa, tp nk wat cmne.....blk la rumahhh, xdpt wat ujian......................
  • next ujian lak, komputer tu wat hal, tggu lame gile utk technician betulkan, so kul 2 cmtu baru amik ujian..................and aku FAIL...................................hanya Allah yg tau betapa sedihnye aku mase tuuu..................aku score 40/50 jek...bengong la aku ni! (astaghfirullah alazim, cakap itu doa!)
  • next ujian lak, pg2 buta ayah aku hntr p tmpt ujian........aku amik la no giliran...no1 beb! tapi bukan senang2 je aku amik test, tetibe cap jari aku xblh didetect lak.........so blk imkeda tuka ape ntah, tp aku gune jari kiri la...then blk tmpt tu blk, amik ujian....n alhamdulillah....47/50
  • so, kalo korang kira laa. 4kali aku pegi MYeg kat danaukota tuu...heisyh~
  • next, lbh kurang sebulan bru dpt lesen L..tau x nape?? sbab myeg pndh tmpt, so komputer xhntr lg result ujian aku...
  • n lpas sebulan baru la boleh blaja memanduuu
  • tp bukan senang2 jek, lpas 7jam aku blaja, pkcik skolah memandu kate lesen L aku hilang..(whatttt????? 0__o)
  • so buat blk lesen tuu, semggu pastu bru blh blaja lg
  • then amik la ujian, tanggal 19mac (cehh, ayat!)...................................aku FAIL......dua2, mksud aku, bhg 2 n bhg3! huhu......:(
  • then tanggal 16april.............................................................................aku FAIL lagiiii!! aku fail parking.....tayar belakang kene garisan, cissss.....tp alhamdulillah, bhg 3 aku pass...........(at least i passed sumting, huhu, trying to comfort myself)
  • then, tanggal 12mei, iatu semalam, aku lulus alhamdulillah..........

pas lulus tu, aku naik atas, nmpk ckgu aku....saje buat muka masam...gimik! huhu......then ckgu aku kate

"alaa, lulus kan? xpayah buat muka!"

aku diam jekkk..then die suro tunujk kad biru tuh....n aku kate

"aku lulus laa!!!"

hanye ckgu aku n aku n allah yg tau betapa cerianye wajah aku mase tu....

on the way balik tu, mak aku call...aku saje wat suara sedih...bile mk aku tanye cmne ngan ujian tuu, aku juz kate

"nnt kat rumah emi cite ye mama"

saje buat mama suspens....hahaa....

then balik tu, masuk je dlm kete mama, aku DIAM...pastu aku keluarkan sticker P n tunjuk kat mama...

"mama, emi dah lulus!!!"

conclusion: ujian Allah itu indah....tau x nape??

  • sejak aku fail, ntah brp kali aku solat hajat (ujian ini mendekatkan diri aku dgn Allah)
  • bile aku fail, aku akan fikirkan org yg lbh malang berbndg aku.. cth: org yg terpakse kumpul duit sndiri utk amik lesen...mase tula aku rase betape untungnye aku..............
  • sepnjg aku retest ni, rmi kwn lame yg aku jmpe........n aku blh berborak ngan dorang! bile lg ktorg leh borak cmni kan??

kenali musafir ini~

Nur Aimi Liyana Bt Hambali~
9September 1992~Ampang, Selangor
UIA (Medic)
Tadika Permata > SK Lembah Keramat > SMK Lembah Keramat > CFS IIUM PJ > UIA Kuantan *insyaAllah*
~IKRAM, alhamdulillah~